CATCH OF THE DAY In Bruges

DISCLAIMER: Ik schreef deze post deze week tijdens een moment van fenomenaal pendelplezier. Een deel van mijn geschreven werk is bijgevolg irrelevant op deze zaterdagnamiddag. Maar sluit gewoon even uw ogen, voel die werkstress opborrelen en we zijn opnieuw dinsdagavond. Hoort ge de trein, Alain?

Dag gegoede lezer, wachtend op mijn trein naar Brussel (seriously openbaar vervoer, ik doe mijn best om op tijd te zijn voor u – how about you return the favor) besloot ik aan dit schrijven te beginnen. Als ik ietwat vijandig overkom, neem het vooral niet persoonlijk, een zekere vorm van frustratie maakt zich namelijk op dit moment van mij meester, niet in het minst aangemoedigd door een schreeuwend hongergevoel. Ne-ge-nentwintig minuten vertraging al hé. So hangry.

Afgelopen weekend was ik beter gezind (of toch over het algemeen – anders word ik daar misschien op aangesproken door mijn significant other) want toen zat ik op verjaardagsweekend in het fijne Bruhhe. Ik had braafjes op voorhand de nodige research gedaan om asap instant bij aankomst eetgelegenheden te lokaliseren (priorities), al was de informatie die ik online vond best wel teleurstellend. Ofwel waren de reviews heel negatief, ofwel waren de etablissementen reeds opnieuw gesloten (glutenvrij is echt een booming business), ofwel spraken de zaken in kwestie mij absoluut niet aan. Want jaha, deze glutard eet niet gewoon n'importe quoi.


In deze post zal u dus geen gespecialiseerde glutenvrije adresjes vinden, die vond ik jammer genoeg zelf ook niet – op een verdoken restaurantje waar we de laatste dag per toeval passeerden buiten de openingsuren na, maar die naam ontgaat mij dus daar bent u volstrekt niets mee – maar omdat ik een groot voorstander ben van inclusief denken, vind ik dat ik ook niet-fanatiek-glutenvrije restaurants moet betrekken. En ook omdat mijn lief waarschijnlijk stilaan het schijt krijgt van altijd glutenvrij te moeten eten.

Dienstmededeling: intussen zijn we 33 minuten na gepland vertrekuur en is treinlief opgedaagd.

Dit zijn de gevonden adresjes waar u wat mij betreft gezellig samen met niet-glutards kan vertoeven zonder risico op verhoogde wc-frequentie. Ook braafjes aangevuld op De Kaart.

Chang Thong Thai
Kleine Hoefijzerstraat 3
8000 BruggeReserveren is aangeraden (de zaak zat vorige week vrijdag afgeladen vol, en toen ik om 4 uur belde om te reserveren hadden we net het laatste tafeltje), maar het is het meer dan waard: verrukkelijke thaise keuken. Alles is probleemloos glutenvrij te maken volgens de ober. En de gin tonic was lekkel.

Sale e Pepe
Kleine Sint-Amandsstraat 1
8000 BruggeSale e Pepe was ook volledig volzet op zaterdag, dus hiervoor dient u opnieuw uw bel-angsten te overwinnen. Dit was terecht mijn tweede bezoekje aan de zaak, echte Italiaanse keuken mét glutenvrije pasta. 

HEMA
Everywhere & always


Sushi, iemand? Marsepein, iemand? Sushi van marsepein. Life. Check vooral hoe mijn vingers kerstman-proporties ambiëren. CHUBBY FINGERZ. Ik geef toe, dit laatste punt was geen relevante bijdrage. #sorrynotsorry.

Reacties