favoriete hulplijnen

Na de al dan niet duidelijke symptomen en daarop volgende diagnose is het meestal even zoeken om u aan de glutenvrije levensstijl aan te passen. Het glutenvrij dieet is immers iets dat u, indien aangegaan vanuit medische beweegredenen, voor de rest van uw leven bewust zult moeten naleven. Gelukkig zijn er boeken, blogs en websites die de overgang en de nieuwe eetgewoontes vergemakkelijken en u het gevoel geven er niet alleen voor te staan. Enkele bescheiden suggesties mijnentwege voor uw glutardnetwerk.

Kookboeken
Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. Had ik al gezegd dat ik glutenvrij moet eten? Uren inkijkplezier verzekerd, ik heb er uiteraard nog niet vaak uit gekookt.


Receptenblogs
De blog 'Bakers and Fakers' (Facebook) heeft receptjes die er altijd ongelooflijk goed en totaal niet glutenvrij (maar dat zijn ze wel!) uitzien.

Engelstalig materiaal
Zelf ben ik fan van de New Yorkse glutenfreeblondie met simpele recepten en haar When I went Glutenfree Tumblr die pijnlijk herkenbaar is. Daarnaast zijn April Peveteaux' Gluten is My Bitch blog en eerste boek heuse aanraders voor glutards met een gevoel voor humor.

De Vlaamse Coeliakie Vereniging
Op de vernieuwde website van de Vlaamse Coeliakie Vereniging kan u terecht voor informatie, opinies en een vragenforum omtrent them gluten. De VCV vindt u ook op Facebook en Twitter

Aanvullingen?
Ontbreekt hier nog dé glutenvrije hulplijn van de lage landen? Laat het mij weten!

Reacties