KEUKEN Ik sla, zij peer, wij lunch

Wat een ongelooflijk geïnspireerde titel is dat hé. Absoluut. Tijdens de afgelopen examenperiode was de lunchpauze steevast één van de hoogtepunten van de dag (samen met ontbijt en eerste koffie, avondeten en slapengaan, 't was de max joengeuh). Af en toe durfde daar dan een culinair hoogstandje uit ontspruiten, zoals deze frisse lunchmaaltijdsalade. Gezien zijn populariteit op instagram besloot ik, barmhartig en im Moment vooral extreem hongerig als ik ben, het uitgebreide recept met u te delen. Ik waarschuw u alvast, de salade is ongelooflijk ingewikkeld om te bereiden dus het zal u waarschijnlijk niet lukken. BUT IT'S SO GOOOOOD, oh yes sir. Or madam. Of nog iets anders. Alles kan.

(c)YWG




Ingrediënten (per persoon)
een goed handvol veldsla
4 kerstomaatjes
een halve peer
2 flinke (geen stoute) soeplepels cashewnoten
Parmezaanschilfers
3 sneetjes pancetta
olijfolie
balsamico
peper en zout
(glutenvrij brood)

Bereiding
Spoel de veldsla en leg hem op de bodem van je kom (op de bodem hé, heel belangrijk voor het verloop). Snij de kerstomaatjes in partjes en gooi ze erbij. Doe hetzelfde met de halve peer. Maak een pan warm op het vuur, bak daarop de pancetta licht krokant en voeg deze ook toe. Bak vervolgens in het vet van de pancetta de cashewnoten lichtbruin. Voeg ook deze toe. Werk het geheel af met een scheut olijfolie en balsamico, wat Parmezaanschilfers en kruid met peper en zout.

U was gewaarschuwd hé. Heeft u alles toegevoegd? Laat het smaken!