OVERZICHT I've got 99 problems but dairy ain't one

Blok staat bij mij gelijk aan moodswings om u tegen te zeggen, van zielsgelukkig en uitermate ontspannen tot tranen met tuiten en frustraties tot tegen het plafond. Vandaar, een kleine rantpost over dingen die een glutard ergeren, brought to you van achter mijn bureau met haar naar alle kanten en een feel die ik het best met Madam Mim ofte Mikmak illustreer. Society, no offence he.


afbeelding via Pinterest


1. Wanneer mensen luidkeels proclameren te zijn afgevallen van een glutenvrij dieet of één keer slecht naar het toilet zijn kunnen gaan en een zelfdiagnose coeliakie stellen.


angry animated GIF
afbeelding via Giphy

2. Op eender welk  they can strike very much at random – moment dat de darmen een aanval doen en omstaanders dadelijk berispend vragen of u nu weeeeeral buikpijn hebt of of u nu weer iets verkeerd gegeten heeft. Neen hoor, hurken met de handen in de buikregio is een nieuwe vorm van yoga, zingt u mee een mantra? Crawling away.


afbeelding via Tumblr

Of wanneer mensen vragen wat er gebeurt als de gluten toeslaan (ik val in herhaling, maar psjt) en halverwege besluiten dat het antwoord niet voldoende interessant is of gewoon niet luisteren naar de uitleg. It ain't prettyBUT YOU ASKED FOR IT.

afbeelding via Tumblr

3. Wanneer vrienden op restaurant altijd de goedkoopste optie kunnen kiezen. Croques, pasta bolognaise of lasagne, not gonna happen for you.


afbeelding via Tumblr

4. In een bar waar alleen smakeloze glutenvrije drankjes worden geserveerd en u de glutardproblemen met een potentiële sympathisant probeert te delen, waarop die niet begrijpt wat er zo erg aan is. No celiac, no opinion.

afbeelding via Google

5. Op casual restaurantuitje met lieve sympathisanten die blijven vragen of u wel zeker weet dat het bestelde glutenvrij is. Terwijl u de kaart vijf keer heeft moeten overlopen, op uw best de glutengevaren aan de ober heeft uitgelegd en nu echt gewoon wilt kunnen eten.

afbeelding via Tumblr

7. Dat mensen nog altijd niet weten wat gluten zijn. "Dat is dan geen melk he?" (lactose-intolerant bent u voorlopig nog niet) of, better yet, "Ah, wacht, zitten er gluten in aardappelen?", maar u dan wel een muffin aanbieden.

19 Things Only People With Celiac Disease Will Understand
afbeelding via Buzzfeed

8. Tijdens een uitje waarop u rijstkoeken uit een nieuw gamma als snack voorzien hebt, om ter plaatse te merken dat er tarwe in zit. Of het feit dat de supermarkt zowel maïstortilla's als tarwetortilla's aanbiedt maar ze beiden tarwe bevatten. WAAROM. WAAROM. WAAROM.

19 Things Only People With Celiac Disease Will Understand
afbeelding via Buzzfeed

9. Op het moment dat uw toastbrood weeral beschimmeld, gescheurd, verkruimeld of gebroken is voor u het nog maar heeft aangeraakt.

afbeelding via Tumblr

10. Wanneer er wel ergens glutenvrije hapjes zijn en de honger of eetlust (al) weg is omdat u op voorhand gegeten heeft.

chandler bing animated GIF
afbeelding via Giphy

Dat lucht op. Ik kruip terug achter de boeken. Herkent u uzelf hierin? Ik hoor het graag!

Reacties