KEUKEN Let's have lunch

Een glutenvrije lunch is niet altijd even gemakkelijk, de afhaalopties zijn op zijn zachtst gezegd beperkt en als u bij uw ochtendrituelen een beetje op mij lijkt zal het lunchbereiden dan ook niet altijd veel verder gaan dan het grommend in een brooddoos keilen van een pak crackers, een lap kaas en een paar kerstomaatjes. Dat kan beter: een broodje caprese bijvoorbeeld - belachelijk simpel, belachelijk lekker en serieus glutenvrij.Lunchen met een Italiaanse touch
Ingrediƫnten
2 Ciabatta Rustica van Schar
4 schijfjes mozzarella
1 tomaat
2 mespunten pesto (glutenvrije, like dah)
(een handvol rucolasla)
peper en zout


(c)youngandwildandglutenfree.blogspot.be/(c)youngandwildandglutenfree.blogspot.be/

(c)youngandwildandglutenfree.blogspot.be/(c)youngandwildandglutenfree.blogspot.be/

Bereiding
Verwarm de oven enkele minuten voor op (iets meer dan) 200 graden. Laat vervolgens de broodjes gedurende 5 minuten bakken op 200 graden. Snij ondertussen het bolletje mozzarella in vier schijfjes of - als u, zoals ik, met een grote blok werkt - snij vier schijfjes van de blok mozarella. Snij vervolgens ook de tomaat in schijfjes.
Wanneer de broodjes klaar zijn, haalt u ze voorzichtig uit de oven. Snij ze overlangs en besmeer een zijde met pesto. Beleg die zijde vervolgens met twee schijfjes mozzarella en daarbovenop de tomaat. Afwerken met peper en zout en, indien uw ijskast iets beter gevuld is dan de mijne vandaag, een beetje rucola. Smakelijk!

Eten op verplaatsing
Bak de broodjes 's morgens lichtjes af (dat kost u 5 minuten, doe het bijvoorbeeld terwijl u uw tanden poetst) en besmeer ze met pesto. Verpak een stukje mozzarella in zilverpapier, neem een kleine tomaat en een snijmesje klaar en stop alles samen in een brooddoos. Bereid 's middags uw broodje Ć  la minute zodat het heerlijk vers blijft smaken.


Reacties